3.cat.27 Cerc feina, què he de fer?

L’edat legal per començar a treballar són els 16 anys, sempre i quan se tracti d’un jove que visqui de forma independent o aporti el consentiment patern o del tutor/ la institució responsable. En cap cas pot realitzar activitats que impliquin horari nocturn ni hores extres.Tota la informació referida a condicions de treball queda recollida a l’Estatut dels Treballadors.

Per començar a cercar feina és important preparar un curriculum i inscriure’s al SOIB com a demandant de feina i una carta de presentació.

Ara bé, els departaments de recursos humans de les empreses solen rebre muntanyes de currículums, molts acompanyats de cartes de presentació, de persones interessades a aconseguir la feina que ofereixen. El primer objectiu és que es fixin en el teu currículum i la carta de presentació i et convoquin a una entrevista per conèixer-te en persona.El currículum

El currículum és el document en que, quan cerques feina, facilites les dades personals, la teva formació i l’experiència laboral per motivar l’interès d’alguna empresa i aconseguir una entrevista de selecció. Ha de ser clar, breu, ben ordenat i ben escrit; hi has de destacar les aptituds i n’has d’eliminar les dades supèrflues. Segons allò que t’interessi de remarcar, pots escriure un currículum cronològic o funcional. T’oferim accés a models d’exemple i a recomanacions per a elaborar-lo.

1. Llegeix els consells i la fitxa d’anàlisi del CV i aquests altres.  fes-ne un resum en el teu quadern dels que t’agradin més.

La carta de presentació

La carta de presentació és un document independent del currículum que et convé escriure quan respons a una oferta de feina o et presentes a una empresa per despertar l’interès dels seus representants. Pot determinar que es llegeixin el teu currículum amb més deteniment i decideixin de convocar-te a una entrevista professional. Per tant, la carta ha d’enriquir el currículum i ha de subratllar els punts forts de la teva candidatura i el teu interès pel lloc o l’empresa a la qual t’adreces. Mira’n uns quants models d’exemple i segueix els suggeriments per a escriure-la.

2. Fixa’t sobretot en el primer model de carta de presentació i  després de triar el treball adient a les teves qualitats, n’escriuràs un a partir d’aquest model.

3. Mira el Cercador d’ofertes de feina de la CAIB i selecciona un treball per al qual creguis que tens actituds i preparació professional.

4. Consulta el model europeu CV, dit EUROPASS en català (plantilla).

5. Consulta el generador del EUROPASS en les llengües oficials de la UE.

6. Per acabar, ESCRIU EL TEU PROPI CURRICULUM VITAE EN CATALÀ, a partir del model EUROPASS cronològic.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: