2.cat.22. Amb la idea de capbussar-se en el creador de Gènesi! Experiència bilingüe català-anglès.

[GÈNESI, exposició de fotografies que veurem dilluns 20/04/15, de 13 a 15 h, a CaixaForum Palma, acompanyats pel professor d’anglès, Mr. Sánchez i la professora de Català, M. Antònia Socias]

Amb el projecte Gènesi , Sebastião Salgado busca els orígens del món i del planeta que habitem. Un món que ha evolucionat durant milers d’anys abans de veure’s enfrontat al ritme de la vida moderna.

Aquesta exposició presenta fotografies de paisatges, animals i persones allunyades del món modern: regions vastes i remotes, intactes i en silenci, on la natura continua regnant. Espais on ens poden nodrir de l’esplendor de les regions polars, els boscos i les sabanes tropicals, els deserts abrasadors, les muntanyes dominades per glaceres i les illes solitàries. Un mosaic increïble on la natura s’expressa en tota la seva grandesa.

Les fotografies de Gènesi aspiren a revelar aquesta bellesa i representen un homenatge a la fragilitat d’un planeta que tots tenim el deure de protegir.

Més de 200 fotografies componen la Gènesi de Salgado; un viatge fotogràfic que va començar a les illes Galàpagos al 2004 i va portar al fotògraf brasiler a recórrer món durant 8 anys. El seu objectiu era el de buscar els orígens del món i del planeta que habitem, mostrant un naturalesa no “espatllada” per l’home.

 ACTIVITAT  per fer en grups de 2 (un serà de 3) després de veure Gènesi:  Us propòs un repte de simulació a realitzar tot seguint una sèrie de passes:

1. Tasca comú: Aconseguir entrar en la ment del creador de GÈNESI, Sebastião Salgado, tot capbussant-vos en la seva biografia com a fotògraf, en els seus treballs més importants.

2. Tasca individual: cada un de vosaltres triarà un de 2 motius ( en el grup de 3, un de 3 motius): persones, animals o paisatges entre 10 fotos i confeccionarà una fitxa per a cada foto:

  • Títol de la foto i context (espai o categoria on està ubicada):
  • Descripció objectiva i subjectiva (el que és i el que suggereix):
  • Pensament de l’autor en fer la foto:
  • Com va aconseguir fer la foto (contar les peripècies viscudes, hores/dies necessaris, llum, mitjans de locomoció, etc.)?
  • Contribució de la foto al medi ambient

3. Tasca comuna: Escriure un reportatge d’opinió fent un seguiment de les fotos analitzades, tot fent-ne una valoració.

4. Tasca comuna: Arribar a una conclusió i/o interpretació: de quina manera amb aquestes fotos triades contribueix el seu autor a la protecció del planeta? Aconsegueix trobar en la seva recerca de 8 anys, l’origen del món?

*Si en arribar a casa, ja no te’n recordes de part l’exposició, que no seria d’estranyar per la seva dimensió, aquí tens un recorregut virtual que et permetrà repassar-la tantes vegades com vulguis.

També pots revisar aquesta selecció de fotos.

** I si t’ha agradat molt l’exposició, i encara que et queden ganes de veure en color algunes de les zones on ha treballat Salgado, podem aprofitar l’estrena enguany ha arribat als cinemes de la pel·lícula-documental “La sal de la Terra”, una pel·lícula premiada a Cannes i Sant Sebastià que no hem de deixar escapar:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: