2.cat.14 Nòvios de lloguer a Xina. La notícia

 LA NOTÍCIA: És un gènere periodístic que dóna coneixement d’uns fets,  tot exposant les dades en un ordre determinat. Són dades que s’han hagut de verificar i donen sempre l’origen de la seva informació. La notícia no opina ni porta signatura del redactor. És el gènere informatiu per excel·lència.

Nòvios de lloguer: el recurs de les xineses de 30 anys per esquivar la pressió familiar

Per 40 euros una noia es pot presentar en parella al sopar del Cap d’Any xinès

ARA Barcelona | Actualitzada el 07/02/2013 15:12

 Noies xineses a punt de fer els 30 recorren a falsos nòvios per sentir-se menys frustrades aquests dies de festes familiars, en plena celebració del Cap d’Any al país asiàtic. Entre les moltes ofertes de Taobao Market –l’eBay o l’Amazon xinès– hi ha la possibilitat de llogar parella per uns dies.

Per uns 35 euros al dia, una noia desaparellada pot llogar un xicot ben plantat i presentar-se en companyia al sopar de Cap d’Any. “Ja em faig gran, en tinc gairebé 30, però encara estic sola”, explica Ding Na a la BBC. “Les meves germanes i els meus pares em pregunten per què no estic casada”, es lamenta. A la Xina, les dones que s’acosten a la trentena estan sotmeses a una gran pressió social per trobar parella. La pressió creix al febrer, quan s’acosta la gran celebració del Cap d’Any, i quan fills, gendres i joves s’apleguen ben emparellats a sopar a casa els pares.

Si volem que el fals nòvio vingui al sopar familiar de Cap d’Any, haurem de pagar uns 4 euros més, a banda dels 35 euros diaris. Un petó a la galta per donar més versemblança a la falsa parella, costa uns 6 euros. Si volem que es quedi a dormir en un llit individual, seran 60 euros més. Si no hi ha prou llits i ha de jeure al sofà, el preu s’eleva fins als 70 euros. No està inclosa l’opció ‘sexe’.

La majoria de clients són dones que lloguen un home, però també hi ha nois, la majoria gais dins l’armari, que prefereixen amagar-ho a la família, i es presenten a casa amb una noia.

Li Li és un venedor de productes agrícoles de Tientsin que ha decidit posar-se en lloguer. Explica a la BBC que és el primer any que ha provat de treballar com a fals nuvi en lloc de viatjar a casa per veure la seva família al centre de la Xina. Ell insisteix que no ho fa pels diners. “És una cosa interessant”, diu. “Podria trobar algú que comparteixi els meus interessos”. Qui sap, potser la falsa nòvia s’acaba convertint en una nòvia de debò.

ACTIVITATS per fer al Quadern per al dia 30/01/14.

1. Vés a la pàg. 123-124 del vol 2 del teu llibre de text i localitza en el text la resposta a les preguntes bàsiques de LA NOTÍCIA: QUÈ? A qui ha passat, etc.

2. Fes-ne l’estructura al damunt del text i resumeix el cos.

3. Intenta trobar un titular més adient i, quan el tenguis, canvia el que hi ha.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: