1.ca.9 Les aventures de Tom Sawyer. Què és un clàssic? 2D/E

Aquesta setmana hem començat a llegir un llibre nou de trinca ( acabat d’editar ) però que en realitat té molts anys (més de 100). Això sembla un contrasentit, però no ho és. Un alumne de 2nE ens ha contat que la seva mare li va dir que aquesta novel.la és un clàssic i a classe hem parlat del que això significava. Escriu un comentari intentant explicar amb les teves paraules què és un clàssic.

Per a divendres 30-nov-12

Anuncis

50 Respostes to “1.ca.9 Les aventures de Tom Sawyer. Què és un clàssic? 2D/E”

 1. juliariudez1999 Says:

  Una cosa és un clàssic quan no passa de moda, quan sempre es recorda. Quan, al cap de 20, o 30, o 40 anys, encara és apeteixible. Un clàssic és una llegenda eterna.

  • pablo Says:

   Un llibre clàssic es aquell que mai passarà de moda per que li agrada tant als adults com als nins i es molt famós, per això normalment està traduit a moltes llengues.

 2. ritish7580 Says:

  És una pel·lícula, llibre o qualsevol altre cosa que encara que no sigui famós, agrada sempre a petits i grans per la empatia que sentim pel protagonista o algun personatge dels que apareixen a la història.

 3. joanacb Says:

  Un clàssic es una llibre, una canço etc que sempre es recorda, que mai passa de moda que aguanta el pas del temps.

 4. joanflaquer Says:

  Un clàssic es un llibre, canço, cantant, autor, etc que mai passa de moda, que esta traduït en moltes de lengÜes y parla de temes que sempre interessen als humans. També tenen una gran qualitat literària. Exemple:Tom Sawyer, Michael Jackson, El padrino, James Bond, Fedérico García Lorca i més.

 5. toniparedes Says:

  Un clàssic és un estil artístic que mai passa de moda i que tracta de temes que interessen a tothom com, per exemple: l’amor, que és una cosa per la que passen totes les generacions .

 6. ritish7580 Says:

  És un llibre, pel·lícula, cançó o alguna altra cosa que agrada sempre a joves i majors perquè sentim empatia per algun personatge de la història ja que estam o hem passat per una situació similar a la seva.

 7. daniel99 Says:

  Un clàssic es una cançó o una història que la recorda durant molts anys perquè tracta sobre temes comuns que ens han passat a tothom.

 8. marpina Says:

  Un clàssic és una obra literària, musical o filmogràfica que compleix les següents característiques:
  -Ha d’estar ben escrit.
  -Mai pasa de moda.
  -Desprès de 30, 40, 50 o 60 anys, encara ens interessa.
  Perquè no pasi de moda i ens interessi, normalment els clàssics tracten de coses de la vida quotidiana.

 9. mariafont99 Says:

  Un clàssic és una cançó, un llibre, un autor… que per la seva importància o valor, ha entrat a formar part de l’història.
  Com per exemple:
  -El mago de Oz (Víctor Fleming)
  -Imagine (John Lennon)

 10. clara sancho Says:

  Un clàssic es un llibre,caçó,autor…que escriu alguna cosa que mai passa de moda es a dir que al cap de 20-30-40….anys encara ens agrada i ens interesa.
  Ex:La volta al món amb 80 dies.

 11. juliatorregrosa Says:

  Un clàssic és una obra literària, artística, musical o filmogràfica que ha d’estar ben escrita, ha de tractar d’un tema que interessi a tothom i que després de un cert temps (30,40 o 50 anys) segueixi agradant a la gent.
  També hi ha persones que són un clàssic: cantants com John Lennon, poetes com Becker, directors de películ·les…

 12. tonirojas Says:

  Un clàssic ès un llibre o expressió artistica que a la gent li interessa després de haver passat 20,30,40,50 anys, inclús 100.

  Exemple: Star Wars, Tom Sawyer, We are the champions (Queen) etc.

 13. nereapar13 Says:

  Un clàssic és un llibre, una cançó, una pel·lícula, etc, que no pasa de moda, és a dir, després de 30 o 40 anys encara es xerra sobre aquest. Per exemple, les pel·lícules de Disney són clàssics, com també Mickey Mouse.

 14. albadiiaz Says:

  Un clàssic és un llibre o una cançó que no passa de moda, que sempre es recorda. Que al cap de 20, 30 o 40 anys encara ens interessa. Per exemple, grups com; The rolling stones o the beatles, són cantants que encara no han passat de moda.

 15. tonisalom Says:

  Un clàssic pot ser un llibre, una canço o una pel·licula. Normalment sol agradar a la majoria de gent, perquè sol de tractar d’uns temes que interessen, com l’amor, les diferents etapes de la vida, etc. Però també una característica bàsica d’un clàssic és que mai passa de moda durant molts d’anys.

 16. Victoria Rojas Says:

  Un clàssic es un obra (llibres, cançons…etc) que mai passa de moda, i en cualsevol moment, ens apeteix llegir-lo, veure’l, o el que sigui, segons quin cas. Mai ens aborrim d’això, incloss d’aquí a 30, 40, 50… añys encara ens agradarà. És un ànima eterna, que sempre ens acompanya.

 17. neusmt93 Says:

  Un clàssic és un llibre , una canço , una obra etc ,mai passa de moda i que desprès de 30 , 40 ,50 anys a la gent encara li interessa . Per exemple , Dràcula .

 18. Núria.mt.5 Says:

  Un clàssic pot ser un llibre, una canço, una pel.lícula,una obra teatral, un cantant, un escritor. És dir mai passa de moda. Poden passar molts d’anys i la gent encara els recorda . Per exemple, els Beatles, Michael Jackson, Cervantes.

 19. miquelsegui Says:

  Una obra clàssica es una pelicula, cançó o llibre, que sempre está de moda. Un bon clàssic no es pasa de moda ni 100 anys com el llibre que estem llegint ara, després hi ha clàssics que no es pasen ni en 2500 anys com la Odisea, de n’Homer.
  Exemples:

  -Cançó: We are the world (Michael Jackson)
  -Grup: NIRVANA(grup de rock) o N.W.A CREW (Grup de rap)
  – Llibre: la Odisea (Homer)
  -Pelicula: Star Wars.
  -Personatge: Bugs Boony o Mickey Mouse.

 20. gaspar99 Says:

  Un clàssic es una canço, pel·lícula, llibre,etc, que mai passa de moda. Sempre sol agradar.

 21. miguelangelvives Says:

  Allò clàssic és allò que mai pasa de moda que és per a totes les edats i també perque està escrit amb una bona qualitat i després de 50 anys seguirà agradant com sempre

 22. Victoria Rojas Says:

  Un clàssic, és un obra (tant llibres com pel·lícules o altres obres) que mai passa de moda, i te unes característiques que fa que interessi a tot el públic (ben escrit i redactat). Després de molts anys (100 o més) encara ens segueix agradant i no ens avorreix.

 23. xisco lópez Says:

  Un clássic es qualque obra que mai ha passat de moda, a part d’aquesta característica té moltes més , però les més importants són les que parlen sobre alguns temes que sempre han interesat als humans i l’altre és que té una gran qualitat literaria.

 24. davidllull Says:

  Un clàssic és un llibre que té que tenir les característiques següents: el té que conéixer molta gent,estar trduït en moltes llengües,serveix com a font d’inspiració per a altres autors, que mai passa de moda, que té una gran qualitat literària ; a partir de una obra clàssica es poden fer altres obres literàries com per exemple teatres, películes,pintures…també a partir dels càssics es fan adaptacions.La característica més important es que aquestes obres no les deixes de llegir,mirar..perquè traten de temes interessants per als humans.

 25. tonisalom Says:

  Un clàssic pot ser un llibre, una canço o una pel·licula. Normalment sol agradar a la majoria de gent, perquè te un bon argument. Però també una característica bàsica d’un clàssic és que mai passa de moda durant molts d’anys.

 26. clara Says:

  Els llibres, les cançons, pel.liculas poden ser un clàssic es a dir que mai pasan de moda si tenen les seguents característiques:Tenen una gran qualitat literària, traduït amb moltes llengues, serveix per que altres autors se inspirin…..
  Els clàssic poden ser lletgits fins i tot al cap de 100-300 anys i minim 30-40 anys.
  Ex:La volta al món amn 80 dies.

 27. isidre99 Says:

  Un clàssic és una obra literària que per molt que passi el temps segueix agradant. Tracta de temes que a tots els humans interessen.
  Com per exemple:Bob Marley, The Beatles….

 28. mariadelmar99 Says:

  Un clàssic és una obra artística que mai passa de moda, és un llibre, una cançó, un guió, etc. ben expressat, i que expressen temes que ens interessen.

 29. adriancachago Says:

  És una obra artística que mai passa de modaperqué té molt contingut literàri y parla sobre aspectes que interesen als humans.

 30. LuciiLpz Says:

  Un clàssic es una obra artística de qualsevol tipus (llibres, cançons, poemes, etc.). Per ser un clàssic ha de tenir unes característiques bàsiques i les més importants són: expressar sentiments habituals en els humans i expressar-los bé, es a dir, amb qualitats literàries. Tothom sap mes o manco que són el clàssics però de vegades es confundeix els clàssics amb les modes.

 31. luisdelbarcogonzalez Says:

  Un clàsic és una manifestació artística de qualsevol tipus que mai passa de moda llavors està molt ben feta y a més tracta de temes que interesen sempre (l’amor, odi, mort, gelosia…). A més el clasics degut a les característique ya dites solen estar traduïdes a molts d’idiomes, la coneix molta gent, serveix com font d’Inspiració per a altres artistes, es fan noves versions

 32. perecarbonellvidal Says:

  Un clàssic pot ser una pel·lícula, una sintonia, un llibre…
  Totes tenen vuit característiques i dues d’elles són molt importants:
  -Tenen una gran quañitat literària.
  -Parlen de temes que sempre interesen als humans, i ho fan d’una manera magnífica.

  • Alex Fernández Says:

   Un clàssic es una obra literària que té molts d’anys i que s’ha fet famósa internacionalment. Per ser un clàssic requireix tenir les seguents característiques:el coneix molta gent, esta traduit a molts idiomes, es una font d’ispireció per a altres autors, mai pasa de moda, es poden fer altres obres artístiques, s’en fan adaptacions i les més importants son que tenen una gran qualitat literària i que parlen de temes que sempre interesen als humans.
   No es pot sebre si una obra d’ara serà un clàssic.

 33. ainabarceló Says:

  Un clàssic és un llibre que pot tenir molt d’anys però, segueix interessant a la gent perqué tracten temes que agraden als humansi tenen una gran qualitat literària. També poden ser fonts d’inspiració per altres autors.

 34. joanflaquer Says:

  Un clàssic es una obra o literària o artística o d’altres, que maï passa de moda, que te una gran qualitat literària, si es un llibre esta traduïda a moltes llengües i tracta de temes que sempre interessen als humans. 😉

 35. joanflaquer Says:

  Exemples: Michael Jackson, Tom Sawyer, Velàzquez, James Bond, García Lorca, Hamlet, el lazarillo de Tormes, don Quijote…

 36. carmerossello Says:

  Un clàssic és una obra literària o artística que té una gran qualitat literària i tracta de temes que ens interessen.

 37. leandra Says:

  Un clàssic ha de ser font d’inspiració d’autors i literarios.Es important l’utilització d’un llenguatge ric, la traducció a diversos idiomes i ha de parlar de temes, preocupacions que sempre interessa als humans.

 38. francina99 Says:

  Un clàssic és un terme que utilitzam per referir-nos a un escrit, una pel·lícula, una cançó, una obra d’art o una persona que encara que passin els anys, no passa de moda. Els clàssics parlen i expressen sentiments, objectes, etc. que interessen a les persones en qualsevol època de la línia del temps, ja que són aspectes que sentim o tratam habitualment, en qualsevol etapa de la nostra vida. Tampoc poden ser avorrits; han de entretenir a la persona cada vegada que el llegeixen, l’escolten o el contemplen com si fos la primera, i ha de tenir un llenguatge i història atractius.

 39. rociomaria Says:

  Un clàssic és una obra literaria, artística, o un artista, que no pasa de moda perquè parla de temes universals, pel qual poden passar generacions i li seguirán interesant a la gent, fent-los perdurar. Per aquestes raons són molt populars, els artistes s’inspiren en ells, es fan versions, traduccions…

 40. claudiadesile Says:

  Un clássic és una obra artística que mai passa de moda perquè té una gran qualitat literària i parla de temes que tota persona pensa, sent.. , com per exemple els sentiments. Un clàssic capta la nostra atenció, ja siguin 30 o 50 anys després.

 41. tatianavanessa99 Says:

  Un clàssic és un llibre o autor que serveix com a model per qualsevol art o ciència, mai passa de moda, el coneix molta gent, esta traduÏt a moltes llegues i té una gran quantitat literària perquè aquella obra o autor parlen de temes que sempre interesan als humans i ho fan d´una manera asombrosa.

 42. albacal Says:

  Un clàssic es aquell que te molta qualitat litearia, musical, artística… (depén de que es la obra) i tracten temes sobre coses que interessen a les persones. Es per aixó que mai es passen de moda. Sense els clàssics alguns autors no tendrien fonts d’inpiració per fer noves obres.

 43. Jaume de la Asunción Says:

  Un clàssic es una obra artística que poden ser películas, llibres i altre mena d’obras que tenen una certa característiques especials.
  Les més importants son:
  -Tenen una gran qualitat literària.
  -Parlen de temes que sempre interesen per als humans, i ho fan d’una manera magnífica.

 44. perecarbonellvidal Says:

  Un clàssic és tot allò que té una gran qualitat literària i parlen de temes que sempre interesen als humans, i ho fan d’una manera magnífica.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: