3.ca.5 BELLVER

3.ca.5 BELLVER

 

Divendres passat vàrem carminar devers sis quilòmetres entre anar i tornar del nostre institut fins al Castell de Bellver, que es va construir entre el 1300 i el 1311, per ordre directa del rei Jaume II. Està situat a uns 112 m. d’alçada, té planta circular i és d’estil gòtic. L’edifici té quatre torres, orientades cap als principals punts cardinals. La torre major, separada de la resta del conjunt , mira cap el nord.

El material en què fou realitzat és el marès, que prové de les coves que es troben davall del Castell, així com d’altres pedreres de Portals Vells i de Santanyí.

Va ser residencia reial i també presó. El presoner més il·lustre va ser Gaspar Melchor de Jovellanos, però a certes èpoques hi arribà a haver-hi més de 800 presos.

A més d’estudiar la flora i la fauna del bosc, vàrem admirar l’elegància de la construcción, amb arcs, voltes, enteixinats, merlets o el revellí exterior i el fossat. Visitàrem la capella de Sant Marc, la sala Jovellanos, el saló del tron, la cuina i el museu d’Història. Poguérem contemplar la panorámica de tota Palma i gaudir de bona companyonia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: