3.ca.4 ECO

Umberto Eco va néixer a  Itàlia el  1932 i és un conegut escriptor italià, famós tant per les seves  novel·les com pels seus tractats de semiòtica (ciència que estudia els signes, la seva estructura i la relació entre els significant i el significat).

 Eco és professor de la universitat de Bolonya. Com a curiositat es pot dir que  és un gran lector de còmics (especialment de Mafalda) i seguidor de les pel·lícules de James Bond,  l’agent secret 007 creat pel novel·lista Ian Fleming, i també de les obres d’Arthur Conan Doyle on es conten les investigacions del detectiu Sherlock Holmes. 

Títols d’obres  que ha escrit:

 • El nom de la rosa (1980) – Novel·la històrica que va ser adaptada al cinema[1] i es va convertir en un supervendes. Barreja els elements d’intriga amb l’erudició medieval i apropa l’època al present.
 • El pèndol de Foucault (1988) – Obra que mostra con tres treballadors d’una editorial es veuen atrapats en la seva pròpia ficció.
 • L’illa del dia abans (1994) – Un noble del segle XVII es veu atrapat en un iot en un fus horari i reflexiona sobre el pas del temps, l’altre i les convencions.
 • El signe.
 • Història de la bellesa.

La universalitat del signe ens ensenya que una mirada pot tenir molt de significat, igual que la posició del cos i tots els gestos quotidians. Un so (com el del timbre de l’hora del pati), una olor (com la del menjar), tocar una cosa quan caminam a les fosques, el color vermell d’un semàfor, … tot ens pot comunicar coses.

Anuncis
Arxivat a català. Etiquetes: , . 29 Comments »

29 Respostes to “3.ca.4 ECO”

 1. davidllull Says:

  Umberto Eco
  Umberto Eco va néixer a Itàlia en 1932.Fou un escriptor que es va fer famós per les seves novèl·les com pel seus tratats de semiòtica.És un professor de una universitat i com a curiositat es pot dir que és un gran lector de còmics.

 2. joansastre99 Says:

  Umberto Eco és un Italià molt conegut per les seves novel·les i avanços amb la semiòtica. Seguidor de Sousser i significat i significant.Es profesor de l’universitat de Bologna.

 3. rociomaria Says:

  Umberto Eco és un professor,escriptor, famós per les seves noveles i tractats sobre semiòtica.Imparteix classe a Bolonya, i li agraden el cómics i les pel·ícules de James Bond. Alguns dels seus llibres són ”El nom de la rosa”, ”L’illa del dia abans”, etc.

 4. miguelangelvives Says:

  Eco, escritor italià, famós per els seus coneixements de la semiòtica. Ell és un gran lector de comics, ell ha escrit uns quants llibres. Segons en Eco tot comunica qualque cosa.

 5. albacal Says:

  Umbetro ECO va ser un home que va dsescobrir que tot es un signe. Un signe a de tenir un significant, que és la part física, i per el significat, que és el que dona a entendre el signe.

 6. magdalena99 Says:

  Umberto Eco va néixer a Itàlia el 1932 i és un conegut escriptor italià, famós tant per les seves novel·les com pels seus tractats de semiòtica (ciència que estudia els signes, la seva estructura i la relació entre els significant i el significat).

  Ferdinand de Saussure (Ginebra, 26 de novembre de 1857 – Vufflens-le-Château, 22 de febrer de 1913) és un lingüista suís, considerat el pare de la lingüística moderna. Estudià a Leipzig i Berlín (Alemanya) el 1876-1878, i fou cap de l’ École pratique des Hautes Etudes del 1880 al 1891. També se’l considera com el pare de la semiòtica.

 7. francina99 Says:

  Umberto Eco és un escritor italià molt famós, per les seves novel·les i els seus tractats de semiòtica. Ara es professor a una universitat, que ens ensenya coses que poden tenir significat.

 8. joanflaquer Says:

  RESUM D’UMBERTO ECO.
  Va néixer a Itàlia al 1932, es un escriptor italià, es famós per les seves noveles y els seus tractats de semiòtica.
  Eco és profesor de la universitat de Bolonya, li agrade molt llegir comics y mirar pel-lícules de James Bond.
  Ha escrit: El nom de la Rosa, el pèndol de Foucault i L’illa del dia abans.

 9. francomotta Says:

  Umberto eco va néixer a italia es famós per les seves novèl·les i per el seu estudi de semiòtica.I és un gran fan de còmics.

 10. miquelsegui Says:

  Resum:

  Umberto Eco es un escriptor de semiòtica que ha escrit varies novel·les de semiòtica. Es italià. Ell va estodiar lo que es un signe tots els signes tenen un significant, que es lo físic, y un significat, que es el concepte. Hi ha significats sense significant, pero no hi ha significats sense significant.

 11. juliariudez1999 Says:

  Umberto Eco va néixer a Itàlia el 1932. Va ser escriptor, professor a Bolonya i, a més a més, qui descobrí la semiòtica. La semiòtica és la ciència que estudia els signes, els quals tenen significat i significant. És aficionat als còmics de Mafalda, a les pel·lícules de James Bond i a les investigacions escrites del famós detectiu Sherlok Holmes. Algunes de les seves més famoses obres són: El nom de la rosa, el pèndol de Foucault, l’illa del dia abans, el signe, història de la bellesa…
  L’universitat dels signes ens ensenya que tot ens pot comunicar coses.

 12. claudiadesile Says:

  Umberto Eco és un escriptor tant conegut com a escriptor italià com pel seu tractat amb la semiòtica. Títols d’obres que ha escrit: El nom de la rosa, El pèndol de Foucault, L’illa del dia abans, El signe i Història de la bellesa. També, va ensenyar que tot ens pot comunicar coses

 13. marpina Says:

  Umberto Eco va néixer a Itàlia el 1932. És molt famós per les seves novel·les com pels seus tractats de semiòtica. Umberto és professor de la universitat de Bolonya. M’ha sorprés que fos un gran lector de còmics, especialment de Mafalda.
  La universalitat del signe diu que una mirada pot tenir molt de significat, també la posició del cos i tots els gestos quotidians. Un so, una olor, tocar una cosa. Això i moltes coses més ens comuniquen coses.

 14. davidllull Says:

  Saussue:
  Es un lingüista suís, considerat el pare de la lingüística moderna. Es el que va descubrir que hi havia un significat i un significant.Un significat és la part física, perceptible, formada per lletres o sons i el significant és lapart mental, concepte associat.

 15. nereapar13 Says:

  Umberto Eco és un conegut escriptor italià, famós tant per les seves novel·les com pels seus tractats de semiòtica. Eco és professor de la universistat de Boloya. És un gran lector de cómics i seguidor de les pel·lícules de James Bond i les investigacions del detectiu Sherlock Holmes. Títols d’obres: El nom de la rosa, El pèndol de Feucallat, L’illa del dia abans, El signe i Història de la bellesa. La universalitat del signe ens ensenya que una mirada pot tenir molt de significat, igual que la posició del cos i tots els gestos quotidians.

 16. isidre99 Says:

  Umberto Eco va néixer a Itàlia el 1932 i és conegut perquè és un escriptor italià. És professor a la universitat de Bolonia. Algunes obre són: El nom de la Rosa, El pendul de Foucault… la universitat del signe ens ensenya que una cosa pot tenir molts de sicnificats

 17. tonirojas Says:

  Umberto Eco, és un escriptor italià famós per les seves novel·les i les explicacions sobre la semiotica. Eco tambe era Professor de l’universitat de Bolonya. Li agradava llegir cómics i novel·les sobre James Bond i Sherlock Holmes. Va escriure textos com: en el nom de la rosa, el péndol de Focault, L’illa del día abans, etc.

 18. Luis Says:

  Umberto Eco és un escritor italià nascut al 1932 famós per les seves novel·les i tractats de semiotica. És profesor a la universitat de Bolonya, li agraden els comics, obres de James Bond i obres de Sherlock Holmes. Les seves obres més famoses són: El nom de la rosa, El pèndol foucault i L’illa del dia d’avans.Ell està a favor de que tot són signes.

 19. juliatorregrosa Says:

  Va néixer a Itàlia en el 1932. Li agraden les pel·licules de misteri i els còmics. Famós tant per les seves  novel·les com pels seus tractats de seniòtica. Aquestes són algunes obres que ha escrit: El nom de la rosa, el pèndol de Foucault, L’Illa del dia abans, el signe, història de la bellesa.

 20. mariafont99 Says:

  Umberto Eco és un escriptor italià. És famos per les seves novel.les com pels seus tractats de semiòtica. Eco es professor de una universitat. Unes de les seves obres són: El pèndol de Foucault (1988), El nom de la rosa (1980)…

 21. adriancachago Says:

  Umberto Eco va néixer a Itàlia el 1932 i és un conegut escriptor italià, famós per les seves novel·les. és professor de l’universitat de Bolonya. No sabia que fos un lector dels comic de mafalda. Títols d’obres que ha escrit: El nom de la rosa, El pèndol de Foucault, L’illa del dia abans, El signe, Història de la bellesa.

 22. toniparedes Says:

  Umberto Eco és un escriptor italià que ha escrit novel·les com: El pèndul de Focault, L’illam del dia avans i El nom de la rosa. L’última, ha estat representada en el cinema. També ha escrit el llibre: El signe. És professor de l’universitat de Bolonya. És conegut perles seves teories de semiòtica.

 23. Maria del Mar Says:

  Eco va néixer a Itàlia. És un escriptor molt conegut per les seves novel·les com pels seus tractats de la semiòtica. És professor de la universitat de Bolonya. És un gran lector de còmics, sobretot de Mafalda. És un seguidor de les pel·lícules de James Bond, i de les novel·les de Arthur Conan Doyle.

 24. Max Dicks Says:

  Umberto Eco va néixer a Itàlia en 1932. Es un gran escriptor. Les seves novel.les i els seus tratats de semiòtica el varen fer famos.És professor a l’universitat de Bolonya. Era un gran seguidor de comics, de les películes de James Bond i del contes de les investigacions de Sherlok Holmes.L’universalitat del signe ens ensenya que una mirada pot tenir molt de significat, igual que la posició del cos i tots els gestos quotidians…. tot ens pot comunicar cose

 25. tonisalomporcel Says:

  Umberto Eco va néixer a Itàlia el 1932. És conegut escriptor italià, famós tant per les seves novel·les com pels seus tractats de semiòtica. Eco és professor de la universitat de Bolonya. És un gran lector de còmics i seguidor de les pel·lícules de James Bond, també de les obres d’Arthur Conan Doyle.
  Títols d’obres que ha escrit:
  -El nom de la rosa 1980.
  -El pèndol de Foucault 1988 .
  -L’illa del dia abans 1994.
  -El signe.
  -Història de la bellesa.

  Ens ensenya que una mirada pot tenir molt de significa, un so, una olor, tocar una cosa quan caminam a les fosques, el color vermell d’un semàfor, … tot ens pot comunicar coses.

 26. joanacb Says:

  Umberto eco va néixer a Argentina l’any 1932 i es famós pels seus llibres tan com per els seus tractats de semotica. Va escriure nombrosos llibres que es transformaren en bestsellers com el nom de la rosa etc. També es un gran lector de cómics com per exemple Mafalda. Es professor a l’universitat de Bolonya.

 27. jaumedelaasuncion Says:

  Umberto Eco va néixer a Itàlia el 1932 i és un conegut escriptor italià, famós tant per les seves novel·les com pels seus tractats de semiòtica. Eco és professor de la universitat de Bolonya. Com a curiositat es pot dir que és un gran lector de còmics i seguidor de les pel·lícules de James Bond, l’agent secret 007 creat pel novel·lista Ian Fleming, i també de les obres d’Arthur Conan Doyle on es conten les investigacions del detectiu Sherlock Holmes.

 28. dajozume99 Says:

  Umberto Eco es un famós per les seves novél•les, que parlen sobre laa semiótica. Es professor en l’universitat de Bologna.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: