3.ca.3 FERDINAND DE SAUSSURE

Ferdinand de Saussure (Ginebra, 26 de novembre de 1857Vufflens-le-Château, 22 de febrer de 1913) és un lingüista suís, considerat el pare de la lingüística moderna. Estudià a Leipzig i Berlín (Alemanya) el 1876-1878, i fou cap de l’ École pratique des Hautes Etudes del 1880 al 1891. També se’l considera com el pare de la semiòtica.

Ell separa el signe lingüístic en dues parts: el significant (part física, perceptible, formada per lletres o sons) i significat (part mental, concepte associat). La relació entre les dues parts és arbitrària.

La llengua és el conjunt de signes i relacions d’aquests ja establerts, corresponent a la gramàtica, i doncs l’objecte d’estudi dels gramàtics. Mentre que la parla és l’ús concret de la llengua que fa cada individu segons la situació comunicativa en què es trobi. La llengua és el fet social, pertany al grup; la parla és el fet individual.

La llengua és el conjunt de signes i relacions d’aquests ja establerts, corresponent a la gramàtica, i doncs l’objecte d’estudi dels gramàtics. Mentre que la parla és l’ús concret de la llengua que fa cada individu segons la situació comunicativa en què es trobi. La llengua és el fet social, pertany al grup; la parla és el fet individual.

El signe lingüístic no apareix mai sol, la llengua no és un conjunt de mots, arrels i afixos sense relació. Les relacions que el mot estableix amb el sintagma o l’enunciat on està inserit l’afecten (des de la concordança fins al significat). Són relacions in praesentia i horitzontals.

La principal obra de Saussure és “Curs de Lingüística General”, que fou redactada després de morir ell, per dos dels seus col·legues, basant-se en els apunts que els estudiants havien escrit  a les classes de Saussure.

Anuncis

26 Respostes to “3.ca.3 FERDINAND DE SAUSSURE”

 1. mariafont99 Says:

  Saussure es un lingüista suís, també se’l considera com el pare de la semiòtica. Separa el signe en dues parts: significat(part mental), significant(part física). La llengua és el conjunt de signes. L’obra més destacada que va escriure va ser “Curs de LIngüistica General”.

 2. joansastre99 Says:

  Ferdinand de Sousure era un suís conegut per el descobriment de que totes les coses són signes és a dir tenen significat i significant . Despres de la seva mort els seus estudiants varen compilar els apunts i varen fer un llibre.

 3. adriancachago Says:

  Ferdinand de Saussure és qui va separar els signes lingüístics en dues parts: el significant (Part física, perceptible, formada per lletres o sons) i significat (part mental, concepte associat), La llengua és el conjunt de signes i relacions d’aquests ja establerts, corresponent a la gramàtica, i doncs l’objecte d’estudi dels gramàtics. Mentre que la parla és l’ús concret de la llengua que fa cada individu segons la situació comunicativa en què es trobi. El signe lingüístic no apareix mai sol, la llengua no és un conjunt de mots, arrels i afixos sense relació. Les relacions que el mot estableix amb el sintagma o l’enunciat on està inserit l’afecten. La principal obra de Saussure és “Curs de Lingüística General”, que fou redactada després de morir ell, per dos dels seus col·legues, basant-se en els apunts que els estudiants havien escrit a les classes de Saussure.

 4. xisco Says:

  En Ferdinand de Saussere és un lingüistic suís, conegut com el pare de llingüistica moderna i semiotica
  Ell separa el signe lingüistic amb dues parts amb el significat i el significant.
  La llengu està formada per un conjunt de signes i relacions.
  La seva obra més famosa va ser Curs Llingüistic General.

 5. albacal Says:

  Ferdinand de Seaussurer es el pare de la lingüistica moderna. Era professor i quan va morir, dos col·legues seus, varen fer un llibre a partir dels apunts que varen agafar el seus alumne sa les classes que ell donava.

 6. rociomaria Says:

  Va ser un professor de llinguística suíssa, i reconegut com el pare de la semiòtica i la llinguística moderna. Va estodiar a Leipzig i Berlín . Va separar el signe llinguístic en dos parts: significat i significant. La seva obra principal és ”Curs de linguística general”, que escribiren uns alumnes seus.

 7. jaumedelaasuncion Says:

  Ferdinand de Saussure va ser una gran persona perquè va descobrir que era el significat d’una paraula i el signe d’una paraula. Va tardar aproximadament cinc anys en explicar-ho. I va ser un professor de català del Ramon Llull.

 8. miguelangelvives Says:

  Ferdinand de Saussure, lingïsta suís, estudià Leipzig, a Alemanya. Era un geni de la semiòtica. Ell va crear moltes idees, el significat i el significant. Per a ell tot era un signe. La principal obra seva va ser ” Curs de Lingüistica general”, que va ser redactada després de la seva mort pels sus alumnes.

 9. francomotta Says:

  Ferdinand Saussure és un llingüista nascut a suissaell va descobrir que les oracions tenen part significant i significat.
  I això va surtir amb el apunts dels seus alumnes.

 10. joanflaquer Says:

  FERDINAND DE SAUSSURE
  és un lingüístic suís. Separa el signe en dos parts: el significat i significant. La seva millor obra és: ‘Curs de Lingüística general

 11. francina99 Says:

  Ferdinand de Saussire és un lingüista suís, considerat el pare de la lingüística moderna. Fou qui va separar el signe lingüistic en dues parts, el qual mai pot anar tot sol. El seu llibre més famós va ser redactat per dos col·legues seus amb els apunts dels seus alumnes, després de la seva mort.

 12. tonisalomporcel Says:

  Ferdinand de Saussure va neixer a Ginebra, 26 de novembre de 1857, va morir Vufflens-le-Château, 22 de febrer de 1913.
  Ell separa el signe lingüístic en dues parts: el significant i significat.
  La llengua és el conjunt de signes i relacions d’aquests ja establerts, corresponent a la gramàtica.
  La principal obra de Saussure és “Curs de Lingüística General”, fou redactada basant-se en els apunts que els estudiants havien escrit a les classes de Saussure.

 13. magdalena99 Says:

  Ferdinand de Saussure (Ginebra, 26 de novembre de 1857 – Vufflens-le-Château, 22 de febrer de 1913) és un lingüista suís, considerat el pare de la lingüística moderna. Estudià a Leipzig i Berlín (Alemanya) el 1876-1878, i fou cap de l’ École pratique des Hautes Etudes del 1880 al 1891. També se’l considera com el pare de la semiòtica.

 14. francomotta Says:

  Ferdinand Saussure és un llingüista nascut a suissa,ell va descobrir que les oracions tenen part significant i significat.
  I això va surtir amb el apunts dels seus alumnes.

 15. nereapar13 Says:

  Ferdinand de Saussure és un lingüista suís. Se’l considerava pare de la semiòtica. Ell separa el signe lingüístic en dues parts: el significant (part física) i significat (part mental). La llenguaés el conjunt de signes i relacions ja establerts, corresponents a la gramàtica. La paraula és l’ús concret de la llengua que fa cada individu.

 16. juliatorregrosa Says:

  Va néixer a Ginebra ( Suïssa) en el 1857. Separa el signe en significat i el significant. Diu que tot és un signe. També explica el significat entre la llengua i la parla. La llengua és el conjunt de signes i relacions d’aquests ja establerts ,mentre que la parla és l’ús concret de la llengua que fa cada individu segons la situació comunicativa en què es trobi.

 17. juliariudez1999 Says:

  Ferdindand de Saussure fou un gramàtic que estudiava la semiòtica, què és la ciència que estudia els signes. També va arribar a la conclusió de que tot són signes; i també de que els signes es divideixen en dues parts:
  ·Significant. Part física del signe formada per lletres o sons.
  ·Significat. Part mental.
  També distinguí la sincronia.

 18. isidre99 Says:

  Ferdinand de Saussure va ser un gramàtic que estudiava la semàntica que és la ciència que estudia els signes. Després alguns alumnes escriviren un llibre diguen lo que el explicava.

 19. marpina Says:

  Ferdinand de Saussure és considerat el pare de la lingüística moderna i de la semiòtica. Separa el signe lingüístic en dues parts: el significant (part física, lo que veim o que és perceptible) i significat (part mental).
  Diu que la llengua és el conjunt de signes i relacions d’aquests ja establerts. El signe lingüístic no apareix mai sol.

  La principal obra de Saussure és “Curs de Lingüística General”. Que se va fer pels seus alumnes quan ell va morir. Els alumnes van fer el llibre amb els seus apunts.

 20. luisdelbarcogonzalez Says:

  Ferdinand Saussire va ser un gràmaic suís considerat el pare de la línguistica moderna i la semantica.
  Ell va dir que tot eren signes els cuals es dividien en significant i significat.
  Ell va dir que el parlà és la forma de parlar d’una persona en concret i que una llengua és la forma de parlar de molta gent.
  També deia que els signes mai anaven sols, sino que anaven junt altres formant els sintagmes.
  Una vegada ell era mort a partir de els apunts dels seus alumnes feren un llibre sobre ell i les seves idees línguistiqjues.

 21. tonirojas Says:

  Ferdinadn de saussire fou un llïnguista. Va néixer el 23 de novembre al 1857. Va estudiar a Liepzig i Berlín (Alemanya). Aquest home es va fer famos per descobrir que els signes tenen significat i significant. També per l’estructura superficial i profunda. Aixó estava escrit als apunts dels seus alumnes.

 22. claudiadesile Says:

  Ferdinand de Saussure és un lingüista suís considerat el pare de la lingüistica moderna i semiòtica. Va separar el signe en dues parts significant i significat. La seva obra principal va ser ” Curs de Lingüística General”; que fou redactada per dos alumnes seus a partir dls apunts que varen prendre amb ell.

 23. joanacb Says:

  Ferdinand de Saussure nascut a Ginebra i mort a frança estudia a alemanya i fou professor a frança. Se’l coneix com a pare de la semiòtica.
  Ell separa el signe en dues parts: el significat i el significant. La llengua es un conjunt de signes ja establert. La llengua es un fet comú però el parlar es una activitat individual.
  El signe no apareix mai sol la llengua es un conjunt de mots.
  La seva principal es curs de lingüistica general.

 24. toniparedes Says:

  Fredinand de Saussure va ser un gramàtic suís molt important, és considerat el pare de la lingüística moderna i de la semiòtica. Va descobrir l’universalitat del signe, que diu que tot és un signe, el significant i el significat. Després de la seva mort, dos dels seus col-legues, amb els apunts dels alumnes de Fredinand varen escriure el llibre: Curs de lingüística general.

 25. gaspar99 Says:

  Ferdinand de Saussure, va nèixer a Ginebra, i va morir a Vufflens-le-Château. Va ser un lingüista suís, considerat el pare de la lingüistica moderna i semiòtica. Va separar el signe en dues parts significant i significat. Després de la seva mort, dos dels seus col-legues, amb els apunts dels alumnes de Fredinand varen escriure el llibre: Curs de lingüística general.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: