2.ca.3 LABERINT PERIODÍSTIC.

2.ca.3 EL LABERINT PERIODÍSTIC.

“S’ha celebrat recentment el Primer Campionat d’Espanya de laberint, un nou esport que ha agradat molt al públic. Es presentaren totes les comunitats autònomes, i finalment el brillant guanyador va ser l’equip representatiu de les Illes Balears que, a més, va aconseguir una puntuació de 19 punts, quan el màxim és de  20.”

 

Imagina que tu ets el periodista que signa aquest article, i que veus que apareix el teu nom però hi falten totes les frases que tu has escrit criticant l’organització del campionat de laberint. Vares ser testimoni d’una injustícia que denunciares, però t’han censurat les teves paraules i apareixen a la premsa com si fossis còmplice de la situació. Per tant, s’ha comès una segona injustícia, ara contra la teva professionalitat periodística, per manca de llibertat d’expressió. Pel proper divendres dia 27 has de dur escrites en el quadern les tres activitats següents, començant per les sensacions que  sentiries si te trobassis en aquesta situació laboral, i com reaccionaries.

1)     Explica què experimentes en veure que s’ha comès una greu injustícia i que, a més, no t’han permès denunciar-la en el teu article, eliminant totes les frases crítiques que tu havies escrit, però mantenint el teu nom, com si vertaderament fos un article escrit per tu, tal com apareix publicat. També digues què faries per lluitar contra aquesta situació.

2)      Ara imagina que en lloc de ser un simple joc de laberint es tracta del terratrèmol d’Haití, de la fam a Àfrica, de l’enfonsament d’un creuer o de la corrupció política d’un membre de la família reial. Tria una d’aquestes possibilitats i escriu el que en penses.

3)      Tu ja has escrit a classe sobre les dues frases següents:

“Al principi era el nom”, de Biel Mesquida.

“La corrupció és tan freqüent a les Balears que ni tan sols rep aquest nom”, de Matías Vallés.

Ara has de seleccionar una de les dues per escriure una breu redacció, però canviant el mot “nom” de la primera o el mot “corrupció” de la segona per qualsevol altra paraula. Has d’escollir la frase i després la paraula nova que hi poses al teu títol, de manera que tindrem 30 nous temes a la classe, un per cada alumne. A veure quin és el títol més original i la redacció més interessant.

Anuncis

2 Respostes to “2.ca.3 LABERINT PERIODÍSTIC.”

  1. juliariudez1999 Says:

    Una cosa Bernat, podem fer els exercicis per ordinador??
    Gracies. Julia*

  2. miquelseguimiquelsegui Says:

    Hola bernat, hem de copiar els enunciats?

    Moltes gracies. Miquel 🙂


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: