2.ca.1 SEGON TRIMESTRE

2.ca.1 SEGON TRIMESTRE.

Uep, com anam? Ja han passat les vacances de Nadal i hem tornat començar les classes: nou any, nou trimestre, nova avaluació. Ànim a tothom. Aprendrem moltes coses, però especialment hem de saber reflexionar i hem de ser cada cop més bones persones. La bondat és un valor que ens proporcionarà felicitat. Les coses es fan bé i en el moment adequat.

Hem vist que en el Sol hi ha dos ramats de bous i vaques de color blanc i de color negre. El nombre de bous blancs és la meitat del ramat negre. Aquest ramat negre és la meitat de vaques blanques. El ramat blanc és el triple que la quantitat de bous negres. Amb aquestes tres dades heu de saber quants de bous i vaques hi ha a cada ramat.

Per complicar-ho una mica més, al professor de català no li interessa en absolut que pugueu donar una solució matemàtica, sinó que heu de convertir aquest problema en una expressió lingüística, en una redacció, en una petita obra literària. Aquest problema tan enrevessat és un exemple de com serà aquest segon trimestre. Uf, però nosaltres no tenim res impossible.

Na Júlia ha sigut l’única que ha trobat les quantitats exactes: tres bous blancs i dotze vaques blanques, cinc bous negres i una vaca negra. N’Isidre va ser el primer que es fixà en el fet impossible de que hi hagi sers vius en el Sol. Malgrat això, altres companys, com en Toni Paredes, va imaginar que sí és possible, i condensà tota la mitologia clàssica en una frase que convertia el ramat negre en l’univers i les vaques blanques en estrelles.

Si som capaços de fer bones redaccions, amb imaginació i creativitat, a partir d’un problema matemàtic, ja no hi ha res a la literatura que ens aturi. Hem perdut la por al paper blanc. Un foli ja no és un enemic a l’hora d’escriure, sinó, ben al contrari, una possibilitat de crear frases mai dites amb les paraules de sempre. Podem fer històries originals. No només aprendrem del poetes i grans literats: cada company/a serà un mestre per a nosaltres. Cada escrit és un símbol, una presència, una vivència. I és que, per a un superalumne, l’alegria d’aprendre un poc més cada dia no té límits. Ànim!!

Anuncis
Arxivat a català. Etiquetes: . 1 Comment »

Una resposta to “2.ca.1 SEGON TRIMESTRE”

  1. miguelangelvives Says:

    En aquest text al principi de tot hi ha un programa d’ IB3 jajajaja


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: