1.ca.21 EXCURSIÓ AL PORT DEL CANONGE.

1.ca.21  EXCURSIÓ AL PORT DEL CANONGE

El proper divendres dia 9 anirem d’excursió des d’Esporles fins a Banyalbufar, passant pel Port del Canonge. És un passeig de devers dues hores de caminar entre el mar i la muntanya, amb un desnivell de poc més de 100 metres.

L’objectiu principal d’aquesta sortida és fomentar la companyonia entre tots els alumnes de 1r d’ESO del nostre institut i desenvolupar l’amor a la natura.

A continuació donam unes recomanacions que convé seguir.

1)    Motxilla.

La motxilla, com sempre, ha de tenir dedins tots els elements necessaris però evitar pes inútil. Els materials seran sempre lleugers (la beguda es durà dins cantimplores o ampolles de plàstic o alumini). No hem de dur aparells de música, perquè és interessant escoltar el cant dels ocells i la remor de la mar.

2)    Menjar i beure.

Cadascú ha de dur el menjar necessari per no passar gana. Convé incloure aliments amb calories i poc pes,  com els fruits secs. No s’han de dur llepolies ni patates fregides, i, en general, no convenen menjars salats que ens provocaran set.

Hem de portar aigua abundant. Res de begudes amb gas que poden provocar flat. En lloc de sucs, és millor la fruita natural, com pomes o plàtans. Una poma es pot menjar sense pelar si prèviament s’ha rentat, i el plàtan és fàcil de pelar.

3)    Vestit i calçat.

S’ha de dur la roba adequada per no patir fred, amb qualque peça impermeable per si plou. No ens hem de confiar del temps que faci a Palma en sortir, perquè la climatologia pot canviar. A més, la temperatura és més baixa a la muntanya i vorera de mar. Si resulta que fa calor, ens podem llevar la jaqueta sense problema.

Hem de poder caminar còmodes, per tant les ungles dels peus no han de ser llargues, els calcetins de cotó i les sabates esportives o botes d’excursió.

4)    Prudència.

Un excursionista sempre és prudent. No hem de quedar mai sols, sempre hem d’anar amb el grup, i lluny dels llocs perillosos. No córrer i dosificar les forces.

5)    Cordialitat.

És important que tots ens ho passem d’allò més bé. Hi ha d’haver bon ambient entre els companys/companyes, tant de la nostra classe, com de les altres. Un bon comportament, tant dins l’autocar com durant la caminada, farà més agradable el dia.

6)    Neteja.

No hem de ser bruts. No hem de deixar rastre del nostre pas. S’ha d’anar pels camins, sense trepitjar les plantes. No s’ha de cridar ni tirar brutor. Hem de dur una bossa de plàstic on hi posarem les deixalles perquè, en arribar a ca nostra, les tirem en el contenidor de fems.

7)    Amor a la natura.

Hem de gaudir del paisatge, descobrir nous llocs de la nostra illa, veure vegetació exuberant, aprendre a estimar la natura. Respecte a les plantes, els animals i les persones.

Anuncis
Arxivat a català. Etiquetes: , . Leave a Comment »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: