1.ca.18 SANTA CATALINA.

1.ca.18  SANTA CATALINA

 

El divendres dia 16 de desembre farem la visita dels barris de Santa Catalina i el Jonquet que la pluja va obligar a suspendre el mes passat. En aquesta sortida descobrirem edificis emblemàtics i altres que, sense ser extraordinàriament artístics, tenen coses interessants. A més, tots formen part d’un conjunt característic que contribueixen a formar un barri històric amb personalitat pròpia.

El dia que duguéreu objectes antics que us deixaren els vostres padrins, vàrem aprendre a valorar les coses que, a més del valor intrínsec, amb el temps adquireixen una plusvàlua sentimental i entranyable. 

 

Fitxa que heu de contestar.

1)     Heu d’escriure tots els cartells que trobeu escrits en català. També els noms de carrers o places relacionats amb la revolució industrial de finals del segle XIX i principis del XX.

2)     Cerca botigues antigues que et cridin l’atenció.

3)     Comenta les diferències que es noten  a la dreta i a l’esquerra del pont de sa Riera.

4)     Tres edificis de la plaça del Fortí amb relleus escultòrics. Resumeix l’anècdota religiosa de l’edifici més alt. ¿T’has fixat si a l’entrada del nostre institut hi ha qualque relleu en forma humana?

5)     Compara els molins de Santa Catalina i els del Jonquet. Importància del vent. Funcions dels molins.

6)     Influències modernistes: cantons arrodonits, motius florals, ferro forjat, persiana mallorquina, façanes am  rajoles, hivernacles.

7)     Investiga la feina que fa ARCA en defensa del patrimoni cultural.

8)     Descriu breument aquests edificis: església de sant Magí, el mercat,  teatre Mar i Terra, hostal Cuba, rentadors.

9)     Comenta les professions que exercien antigament la majoria de persones que habitaven aquests dos barris que hem visitat.

10)El nom d’alguns barris de Palma fan referència a un carrer o edifici molt destacat (Blanquerna o Plaça de Toros). Altres són noms en castellà (El Terreno, El Amanecer). Molts d’altres són l’antic nom de la possessió que hi havia antigament (Son Espanyolet, Son Gotleu). Pensa en el nom d’altres barris de Palma que tenguin nom de sants, com Santa Catalina, o de llocs, com el Jonquet.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: