1.ca.16 LOGOS DE COTXES

Totes les marques automobilístiques tenen un símbol, un grafisme que els identifica i que apareix a la part de davant de cada vehicle que fabriquen. La majoria de logotips dels cotxes  es poden incloure en aquests grans grups:

–         ABSTRACTES: com el rombe de Renault.

–         ALFABÈTICS: on hi ha tot el nom de la marca, com a Ford o només la lletra inicial com a SEAT.

–         DE FORÇA: on hi ha un dibuix (moltes vegades un animal) que inspira potència, com a Jaguar.

Ara has d’intentar contestar les següents preguntes en el teu quadern de català. Tens fins el 12 de desembre.

1)      Compara els logos de SEAT i Suzuki. Què tenen en comú? Quina de les dues “S” et dóna més sensació de velocitat? Com ho aconsegueix? Compara ara Honda amb Hyundai. Si creus que Toyota també té una “T”, explica la deformació que ha sofert. L’escut de Mazda originàriament era una “M” a la qual se li han llevat alguns elements, quins? Volkwagen també té l’escut alfabètic?

2)      Opel pot semblar un logo abstracte, però si et diem que és de força, què creus que pot simbolitzar? Explica com Rover també indica potència.

 

3)      Quins animals apareixen a alguns logos? Per què creus que hi apareixen aquests animals i no altres? Penses que Alfa Romeo és un cas especial? Creus que seria interessant un logo amb un vaca o un hipopòtam? Quins animals et sembla que podrien servir per incloure’ls a alguns escuts?

 

 

 

4)      Els símbols es van modernitzant. El rombe actual de Renault és molt diferent a l’original antic. Ens pots dir els canvis que ha experimentat?

5)      Dir que el logo de Jeep és el més original de tots, seria una ironia. Per què? Què és una ironia?

6)      Agrupa de dos en dos o de tres en tres alguns logos que creguis que tenen característiques semblants.

7)      Intenta donar la raó a les següents afirmacions:  Volvo té el símbol més masclista. Audi té el símbol més olímpic. Mercedes té el símbol més celestial. Chevrolet té el símbol més cristià.

 

8)      “Anar com una fletxa” indica molta rapidesa. Creus que el dissenyador d’Skoda va tenir en compte aquesta expressió? Quina forma té l’asta de la bandera que apareix al logo de Lancia?

9)      Quins grafismes posaries a un  hipotètic logo que servís pels model Ibiza? I pel Fiesta?

10)  L’escut de Citroën, que podria ser considerat abstracte, per una part és semblant als galons de sergent de l’exèrcit francès, però també és la deformació d’un signe ortogràfic. Ho podries explicar? Recorda que, en francès hi ha dièresi (¨) i tres tipus d’accent (´), (`) i (^).

 

11)  Dins la marca Cadillac hi podem trobar l’illa de Mallorca. (cad-ILLA-c). Per altra banda, un far il·lumina la marca al-FA R-omeo. De la mateixa manera, cerca amagades dins algunes marques conegudes: un peu, una nau o un pèl.

12)  El model de Suzuki Moco, a Espanya es diu Suzuki Alto. Per què creus que han canviat el nom? Però al Nissan Pixo no li han canviat el nom. Creus que pot ser perquè només sona malament en català?

13)  Comenta algun escut d’una marca que t’hagi interessat de manera especial.

14)  Els noms d’algunes marques són  acrònims (com Fiat) o els llinatges dels fundadors, o d’algun familiar (Mercedes era el nom de la filla de l’enginyer).  Toyota no és ni una cosa ni l’altra, sinó el nom de la ciutat on es fundà la primera fàbrica. Inventa tu un nom comercial per una marca de cotxes de luxe i un altre per cotxes petits sense carnet. Descriu els seus respectius logotips.

15)  El logo de BMW inclou una bandera que recorda la d’arribada final a Fórmula 1, però també és la de Baviera,  la regió alemanya on es fabrica. Quins colors hi hauria dins el cercle si es fabricàs a Mallorca?

16)  Per què creus que no hi ha cap marca que posi volants o rodes en el seu logotip? El so i la llum són dues coses que van a gran velocitat i que, per tant, podrien servir com a logotip d’alguna marca, però no es fan servir. Per què?

17)  Si l’emblema de SEAT fos un seient, pensaríem que el dissenyador és anglès. Per què?

18)  A Alemanya, a una persona que s’ha casat quatre vegades se li diu que és un Audi. Quin origen creus que pot tenir aquesta broma?

19)  Un dels escuts de Chrysler és una estrella de cinc puntes. Et recorda una altra marca?

20)  Saps de quina marca és el logotip amb una lletra doble: “RR”?

Anuncis

Una resposta to “1.ca.16 LOGOS DE COTXES”

  1. marpina Says:

    La broma de l’audi és molt divertida!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: