1.ca.14 DEURES ETERNS

1.ca.14  DEURES ETERNS.

Avui la pluja, aquesta “pluja brodada” de Rosselló-Pòrcel, aquesta pluja que fa mesos que esperàvem per evitar la sequera del camp, a la fi, ha arribat. Però justament ha plogut quan havíem d’anar a fer la sortida de veure alguns edificis emblemàtics del barri de Santa Catalina i del Jonquet. No els hem pogut visitar, però sí hem parlat d’ells dins l’aula i després heu anat al museu del Baluard i heu vist l’aljub, entre altres coses.

Teniu uns deures especials per al proper divendres dia 11. Heu de demanar a familiars i amics que us deixin o, si és possible,  us donin un objecte molt antic perquè el pugueu dur a mostrar als companys. No es tracta de cercar joies de gran valor. Poden ser coses d’ús quotidià, estris senzills, però que tenguin algun interès especial, o simplement que puguin ser un record amb valor sentimental. Pares, padrins i altres persones majors poden ajudar a aconseguir una bona col·lecció d’antiguitats per a aquest divendres. Si és un objecte massa gran o que és delicat, li feis una fotografia i mostrareu la imatge.

A classe ja n’hem parlat i hem posat alguns exemples molt variats. Poden ser de qualsevol material: paper, fusta, metall, vidre, ceràmica, fang, etc. Com més antic, millor. Si la persona que el vos dóna us pot contar una breu història de com s’usava, o qualsevol anècdota, ens la contau.

L’ideal seria que vosaltres us pugueu quedar aquest objecte i guardar-lo durant tota la vostra vida, de manera que d’aquí a 50 anys, tengueu un record cordial i agradable. Per això, com diu el títol d’aquesta entrada, són uns deures eterns, perquè, si pot ser, han de durar tota la vostra vida.

Aquesta activitat l’hem de relacionar amb el tema de la conservació del patrimoni i dels edificis interessants, com són els molins, una catedral gòtica, o simples habitatges familiars del barri de Santa Catalina, però que tenen una ideosincràcia pròpia. Tot pot arribar a tenir un valor. Tot és valuós i, per tant, ho hem de saber  respectar.

Els professors ja estam ansiosos per veure quins objectes dureu. Els Indiana Jones del Ramon Llull estan en acció.

Anuncis
Arxivat a català. Etiquetes: , , . 1 Comment »

Una resposta to “1.ca.14 DEURES ETERNS”

  1. Joana cb Says:

    Bernat, jo ja tenc l’objecte que es del segle denou. Del meu rere-padri.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: