1.ca.5 ELS CAVALLS QUE SORTIEN DE LA PARET

Dilluns passat vàrem fer una redacció sobre el tema: De la paret sortien cavalls. Al professor se li va ocórrer proposar-nos aquest tema quan va escoltar un home major contar que, fa molts d’anys,  la primera vegada que va anar al cinema, va quedar sorprès perquè va tenir la sensació de que de la paret sortien cavalls quan es projectaven escenes eqüestres. Per a nosaltres les pel·lícules són una cosa habitual, i ja sabem que de la pantalla no surt res, sinó que és on es veuen coses, encara que no hi siguin en realitat. Som espectadors de cinema, de TV, d’internet, de videojocs i d’altres artefactes moderns, però a principis del segle XX, semblava una cosa impossible. De fet, els  espectadors del primer film que es projectà a París pels inventors del cinematògraf, els germans Lumière, s’aixecaren de la cadira i partiren a córrer en veure un tren en marxa que anava cap a ells.

Allò que ara ens interessa a nosaltres és que no té cap importància saber d’on ha tret el professor el tema per a una redacció. Cadascun dels alumnes ha imaginat una situació diferent, ha creat un ambient i uns personatges com ha volgut. No calia parlar de cine, ni té cap mèrit haver endevinat l’origen de la frase, sinó que el que volíem, era aconseguir fomentar la creativitat. Que cadascú pensi abans de començar a fer la redacció per a  fer una petita creació literària que sigui capaç d’emocionar els hipotètics lectors. De fet,  ningú ha escrit cap redacció explicant l’origen cinematogràfic de la frase, sinó que les idees que heu tengut has estat aquestes:

La majoria (nou) heu pensat que es tractava d’un somni. Sis heu parlat de fotos o quadres penjats a la paret. Quatre  ho heu contat com un fet real. Dos ho heu convertit en una història mitològica,  una llegenda màgica. Altres dos heu cregut que es tractava d’una invasió de la Terra. També ho heu narrat com una tempesta, un circ, una borratxera, o fins i tot un de vosaltres s’ha identificat amb  un cavall i un despistat ha canviat el tema i ha escrit sobre “La primavera”.

Vegem alguns exemples de fragments que heu escrit. Per a divendres dia 7, heu d’escriure un comentari dels  fragments que més us hagin interessat.
–         Hi havia moneies comprant en el supermercat, nins que anaven a treballar a les oficines i cavalls que sortien de les parets
–         En el circ col·loquen un mur de pedra i vénen cinc cavalls i el traspassen sense fer-se gens de mal.
–         Va penjar tots els dibuixos a la paret de l’habitació. Mentre dormia, tots els cavalls varen sortir a jugar.
–         De la paret de l’Ajuntament sortien cavalls. De sobte el sòl es va enfonsar i tot va començar a caure.
–         D’aquesta paret han sortit moltes coses: dinosaures, cotxes, bous,… Però aquesta vegada ha sortit de la paret la cosa més terrible que existeix: l’exèrcit de cavallers fantasmes de la quarta dimensió. […] Durant aquesta amenaça, l’ONU va convocar una assemblea extraordinària i van decidir que l’OTAN atacaria aquests invasors.
–         En acabar l’hivern,  els amos lleven les corretges i els cavalls tornen a ser lliures. En primavera, de tanta velocitat que agafen, travessen les parets.
–         A dalt d’un turó aparegué un ramat de cavalls de tota mena: negres, blancs, de color terrós,… Tots lluïen el mateix aire indòmit, lliure, amb les crineres al vent.
–         Aquells cavalls tenien els ulls expressius i pelatge negre i lluent. Eren salvatges i lliures com ombres a la nit.
–         La Humanitat va unir totes les seves forces per exterminar els cavalls, però eren massa i  no podien contra tants. Fins que un dia va sortir un mig-home mig-cavall que era especialista en exterminar cavalls.
–         Això és una història inventada que dóna significat al títol.
–         De la meva paret surten cavalls molt estranys: un té tres ulls; l’altre, dues boques, i un amb dues potes com els humans.
–         El venedor ens va dir que amb aquelles pintures màgiques, pintéssim el que pintéssim, sortiria com si fos real. Jo, clarament, no m’ho vaig creure.
–         M’encanta sentir les gotes fines de pluja que semblen vidres que es trenquen a terra. Després comencen els trons, que ressonen dins ca meva com si sortissin cavalls de la paret.
–         Tots els cavalls salvatges que hi havia en aquell bosc sortien d’una paret màgica.
–         Estam aquí, amb la famosa escriptora de contes infantils Àngela Bernadí.
–         Vaig estar dos dies sencers en coma a l’hospital, amb una mà rompuda i un turmell torçat. I, a més, quan estava en coma, vaig somiar que el meu cavall sortia de la paret.

Anuncis
Arxivat a català. Etiquetes: , . 24 Comments »

24 Respostes to “1.ca.5 ELS CAVALLS QUE SORTIEN DE LA PARET”

 1. juliariudez1999 Says:

  “Hi havia moneies comprant en el supermercat, nins que anaven a treballar a les oficines i cavalls que sortien de les parets” . M’ha agradat aquest fragment perque és original i abstracte. També m’ha agradat bastant el de ” En el circ col·loquen un mur de pedra i vénen cinc cavalls i el traspassen sense fer-se gens de mal”, perque m’ha transmès l’emoció que tens quan vas al circ i fan un espectacle impresionant, com, per exemple, aquest; que ens fa translladar-mos al propi circ on ocorreiz.

 2. marpina Says:

  “Hi havia moneies comprant en el supermercat, nins que anaven a treballar”. M’ha sorprés això, perquè els nins no van a treballar a les oficines, i les moneies no van a comprar al supermercat, perquè si fos així, res seria el que és ara. Tot seria molt diferent.
  “De sobte el sol es va enfonsar i tot va començar a caure”. No m’agradaria estar en aquesta situació, perquè si hem caiguessin coses damunt no tendria moltes posibilitats de sortir d’aquesta situació.

 3. nereapar13 Says:

  “De la meva paret surten cavalls molt estranys: un té tres ulls; l’altre, dues boques, i un amb dues potes com els humans”. Crida l’atenció ja que el que va escriure aixó demostra que té molta d’imaginació.

  “El venedor ens va dir que amb aquelles pintures màgiques, pintéssim el que pintéssim, sortiria com si fos real. Jo, clarament, no m’ho vaig creure”.
  Aixó crida molt l’atenció perque no hi ha cap tenda on et donin unes pintures màgiques on tot el que pintes tornás real.

 4. rociomaria Says:

  “En acabar l’hivern, els amos lleven les corretges i els cavalls tornen a ser lliures. En primavera, de tanta velocitat que agafen, travessen les parets”
  Aquest fragment m’ha cridat l’atenció perquè hem pareix molt bonica l’expressió de la libertad i la veloçitat.

  “M’encanta sentir les gotes fines de pluja que semblen vidres que es trenquen a terra. Després comencen els trons, que ressonen dins ca meva com si sortissin cavalls de la paret” Aquest fragment m’agrada per la metàfora,es bastant original pensar els trons com cavalls.

 5. isidre99 Says:

  “ D’aquesta paret han sortit moltes coses: dinosaures, cotxes, bous,… Però aquesta vegada ha sortit de la paret la cosa més terrible que existeix: l’exèrcit de cavallers fantasmes de la quarta dimensió. […] Durant aquesta amenaça, l’ONU va convocar una assemblea extraordinària i van decidir que l’OTAN atacaria aquests invasors.´´
  M’ha cridat l’atenció perque mai me ves imaginat una cosa així
  “Vaig estar dos dies sencers en coma a l’hospital, amb una mà rompuda i un turmell torçat. I, a més, quan estava en coma, vaig somiar que el meu cavall sortia de la paret.´´
  També m’ha cridat la atenció perque mai agues pensat que qualcú pogués somia tal cosa

 6. tonisalomporcel Says:

  El venedor ens va dir que amb aquelles pintures màgiques, pintéssim el que pintéssim, sortiria com si fos real. Jo, clarament, no m’ho vaig creure. M’agrada perquè hi ha mescla de fantasia i realitat.
  En el circ col·loquen un mur de pedra i vénen cinc cavalls i el traspassen sense fer-se gens de mal. M’agrada perquè podria ser un bon espectacle.

 7. tonisalomporcel Says:

  El venedor ens va dir que amb aquelles pintures màgiques, pintéssim el que pintéssim, sortiria com si fos real. Jo, clarament, no m’ho vaig creure. M’agrada perquè hi ha una mescla de fantasia i realitat.
  En el circ col·loquen un mur de pedra i vénen cinc cavalls i el traspassen sense fer-se gens de mal. M’agrada perquè podría ser un bon espectacle

 8. Joana cb Says:

  Hi havia moneies comprant en el supermercat, nins que anaven a treballar a les oficines i cavalls que sortien de les parets. M’agrada molt auest perqué hi ha animals o persones on no haurien de ser.
  En acabar l’hivern, els amos lleven les corretges i els cavalls tornen a ser lliures. En primavera, de tanta velocitat que agafen, travessen les parets. M’agrada molt perqué és molt poétic.

  També m’agraden molt perqué m’encantel els cavalls.

 9. Joana cb Says:

  Perdò el primer m’agrada molt el primer perqué hi ha animals i persones on no hauríen de ser.
  I és m’encanten els cavalls.

 10. luciilopez Says:

  ¿Una cosa sabeis que se tiene que hacer en el quaderno no?

 11. joansastre99 Says:

  Hi havia moneies comprant en el supermercat, nins que anaven a treballar a les oficines i cavalls que sortien de les parets
  Perquè es molt original i divertit

 12. mariadelmar99 Says:

  Hi havia moneies comprant en el supermercat, nins que anaven a treballar a les oficines i cavalls que sortien de les parets.
  Aquest m’ ha agradat molt perque es molt imaginatiu i original

 13. júlia t Says:

  S’ha d’escriure al quadern un comentari dels fragments que més ens hagin interessat!!!

 14. jaumedelaasuncion Says:

  Sabieu que tenieu que fer en el quadern!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  So burros!!!!!!!

 15. rociomaria Says:

  yo ahora lo estoy pasando a cuaderno

 16. toniparedes Says:

  a MI M’HA FET RIURE AIXÓ DE QUE LES MONEIES ANAVEN AL SUPERMERCAT,ELS NINS A TREBALLAR I ELS CAVALS SORTIEN DE LES PARETS . MOLT ORIGINAL

 17. miquelsegui Says:

  Tot molt divertit i original, però lo millar ha estat lo de els cavallers de la cuarta dimensió.
  També ha estat bé lo de les moneies comprant al supermercat i els nins traballant a les oficines.
  XD

 18. miquelsegui Says:

  Perdó, he posat millar i hauria de posar millor.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: