1.cat.5 Codi oral i codi escrit

En el post anterior hem visionat un capítol de la sèrie japonesa de l’androide Arale on havíeu de cercar les expressions de satisfacció o insatisfacció, tant de la protagonista com del seu creador, l’egòlatra i vanidós dr. Slump. Si us heu fixat, haureu pogut observar que hi ha una gran diferència entre la forma de parlar del professor (més formal, més pròpia del llenguatge escrit) i la d’Arale, molt més espontània i informal, pròpia de la seva edat i, sobretot, pròpia del llengua escrit. Però també observareu que hi ha en els dos personatges una barreja dels dos codis.

ACTIVITATS per fer al Quadern de classe per al dimecres, 30/10 (3rB) i dijous, 31/10 (3r E)

1) Ara el que vull que esbrineu és si les expressions anotades a la graella del post 1.cat.1 són pròpies d’un llenguatge oral (espontani, informal) o més aviat d’un codi escrit (neutre o més formal). Per això, heu de completar la següent graella:

Llenguatge formal (=escrit) Llenguatge informal (=oral)
ARALE
DR. SLUMP

Per diferenciar l’un i l’altre, vegem primer el següent powerpoint on s’hi expliquen pas a pas les diferències entre els dos codis i els canvis que han sofert al llarg del temps fins al punt que es poden trobar fusionats.

<div style=”margin-bottom:5px”> <strong> <a href=”http://www.slideshare.net/cristinacf90/diferncies-entre-oral-i-escrit&#8221; title=”DiferèNcies Entre Oral I Escrit” target=”_blank”>DiferèNcies Entre Oral I Escrit</a> </strong> from <strong><a href=”http://www.slideshare.net/cristinacf90&#8243; target=”_blank”>cristina</a></strong> </div>

2) Descriviu el caràcter de cada un dels dos personatges a partir de la seva parla (unes 50 paraules per cada un).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: